5 Travtips för att hitta vinnarhästen

Travtävlingar är den mest populära formen av hästkapplöpning, och det är lätt att förstå varför. De ger en mängd olika spelmöjligheter som kan utnyttjas av alla, från nybörjare till erfarna proffs, och de erbjuder en spännande upplevelse för alla inblandade. Inget annat lopp erbjuder den här typen av spänning!

Tips 1 – Kontrollera hästens form.

Du kan hitta denna information på webbplatser som Equibase.com, som är en utmärkt resurs för att hitta information om tävlingar. Men men sluta inte med det, utan se till att kolla in dina konkurrenters tidigare resultat. Titta efter stora segrar, långsiktig hastighet och andra viktiga faktorer som kan påverka loppet.

travhäst

Tips 2 – Titta på oddsen

Vissa hästar är favoriter att vinna och andra har långa odds, men det betyder oftast inte att de är oerfarna eller att de inte har en chans att vinna. Många gånger är en häst favorit i ett lopp för att den har en dokumenterad meritlista och en bra jockey under sadeln. Leta efter dessa typer av hästar när du försöker välja en vinnare.

Tip 3 – Studera jockeyernas tidigare prestationer

Har jockeyn många segrar i bagaget? Då är de förmodligen ganska bra. Det finns jockeys som rider på hästar som de vet inte kan vinna, men det är en del av spelet. Du kanske upptäcker att du gillar att satsa på dessa typer av lopp eftersom det gör det mycket sötare att vinna.

Tip 4 – Utvärdera alla faktorer innan du gör ditt val

Det kan vara bättre att förstå alla aspekter av vadslagning innan du börjar placera spel än att hoppa rakt in i det utan någon som helst kunskap, eftersom det finns många saker du bör ta hänsyn till när du väljer en vinnande häst. Tänk alltid på att loppen ofta är uppdelade i olika distanser, så du måste anpassa din insats efter loppets längd

Tips 5 – Ge inte upp när din häst får en dålig start

Det händer ibland och det kan vara mycket frustrerande, men om det är första gången du satsar du kommer att ha mer tur nästa gång. Håll hakan uppe och kom ihåg att inte satsa mer än du har råd med, för det leder bara till besvikelse

Slutligen

Se alltid till att kontrollera hästens form, titta på oddsen, studera jockeyens tidigare prestationer, utvärdera alla aspekter innan du gör ett val, ge inte upp när det går dåligt. Om du följer dessa enkla tips kan du verkligen öka dina chanser att välja den vinnande hästen!

Lycka till och njut!