Spel på fotboll

Fotboll är en av de mest populära sporterna att spela på om man ser på betting på en global nivå. Här i Sverige så är de två vanligaste sporterna fotboll och ishockey, men i andra delar av världen så som Sydamerika eller i olika delar av Europa så är det fotboll som gäller.

Spelformer när du spelar på fotboll

Trots att de vanligaste sakerna att satsa på är vilket lag som vinner eller det exakta slutresultatet så finns det mycket mer som du kan välja att satsa på om du så önskar. För att kunna spela på så många olika saker som möjligt så bör du spela livebetting där det kan finnas upp till 40 olika saker för dig att satsa på i en enskild fotbollsmatch. När du väljer att spela livebetting så kan du till exempel satsa på saker som vilket lag som gör nästa mål i matchen, hur många hörnor det kommer att bli och mycket mer som är unikt till just den match som du är intresserad av.

Populära fotbollsligor att spela på

Det är egentligen fullt möjligt att spela på precis vilken fotbollsmatch som helst i hela världen. Det är dock vanligast att du endast kan spela på de högsta divisionerna i respektive land, och det är även vissa fotbollsligor som är vanligare att spela på än andra.

Den vanligaste ligan att spela på är helt klart Premier League, som är den högsta ligan i England. Här hittar du kända storlag som Manchester United, Chelsea, Arsenal och många andra. Det är en av de allra bästa fotbollsligorna på grund av att de spelar fotboll på en väldigt hög nivå i England. Det är ett land med en stark passion för fotboll. När du väljer att kolla på en match som spelas i denna liga så kan du därför se många kända ansikten. En av många anledningar till att folk älskar att spela på just Premier League.

Här i Sverige så är det Allsvenskan och Superettan som är vanligast när det gäller betting, det är dock möjligt att spela på matcher i lägre divisioner men det är inte alls lika populärt. Ett par populära ligor i andra europeiska länder är Spanska La Liga, det Tyska Bundesliga och Italienska Serie-A. Det är även populärt att spela på turneringar som FA Cup, Champions League, EM och VM.

Ett kryss två

Det mest populära sättet att spela fotboll på är ett kryss två. Detta innebär att du får tre stycken rutor att välja mellan där du ska fylla i rutan under 1, X eller 2. 1 innebär att hemmalaget vinner, X innebär att det blir oavgjort och 2 innebär att bortalaget vinner. Att spela 1×2 ger kanske inte en stor utbetalning på egen hand men om du kombinerar flera matcher med varandra så kan du snabbt öka din potentiella vinstsumma rejält. Det finns ett antal olika spelformer där du ska kombinera flera matcher genom att satsa 1×2, vissa av dessa har till och med en progressiv vinstpott som du kan vinna som leder till ett rejält klirr i kassan.