Spela på trav och galopp

Att spela på hästar är en väldigt gammal hobby som är lika populär än idag. Under de allra första olympiska spelen i antiken så fanns till exempel ett antal spel med som innehöll hästar som drog vagnar, en aktivitet som liknar det vi i dag kallar för trav. Trots att det har funnits så pass länge så har hästsporten inte ändrats så mycket.

Trav eller galopp

Även om man vanligtvis säger att man spelat på hästar så finns det en hel del som skiljer trav från galopp. Trav är till exempel mycket mer vanligt här i Sverige då det körs lopp varje dag förutom på julafton i vårt långa land. Galopp körs också men i en mindre utsträckning, det finns till exempel endast en handfull banor för galopp medans det finns cirka 30 travbanor som det körs lopp på här i Sverige.

Om spel på hästar

Att spela på hästar kan vara riktigt kul och det är en sport där kunskap är värt guld. Med tillräckligt mycket kunskap så är det nämligen enklare att förutspå vilka hästar som kommer att placera sig i toppen, givetvis så inträffar skrällar och liknande men chanserna är högre desto mer du kan om de deltagande hästarna och kuskarna.

Om du lyckas pricka en häst som inte många andra gjorde så kan du vinna en hel del pengar då oddsen vanligtvis är höga på de hästar som de flesta spelar inte tror på.

Spelformer

Eftersom att det är så pass populärt att spela på hästar här i Sverige, oavsett om det handlar om galopp eller trav, så finns det en del alternativ tillgängliga. Det vanligaste sättet att spela på hästar är genom ATG som har monopol på spel på hästar i Sverige. De erbjuder klassiska spelformer som V75 och Harry Boy som de allra flesta är bekanta med även om de inte själva spelar på hästar. Andra populära spelformer som de erbjuder är V64 och V86. Utöver detta så erbjuder de även trio, tvilling, komb, vinnare och plats. Dessa är spelformer som vanligtvis erbjuds när du till exempel väljer att spela på trav och galopp på en bettingsida. Tvilling och trio går ut på att gissa vilka som i trav kommer att komma på första och andra plats, och i trios fall även tredje plats.

Komb fungerar på liknande sätt men gäller galopp. Vinnare innebär att du ska förutse vilken häst som kommer att vinna hela loppet medans plats innebär att du ska välja en häst som kommer att komma på tredje, andra eller förstaplats. De spelformer som ger bäst odds är givetvis de som är svårast att pricka, så vinnare ger till exempel högre odds än plats.