Tippa på stryktipset

Stryktipset är en klassisk spelform inom betting som erbjuds av Svenska Spel, det finns alltså tillgängligt hos ombud för Svenska Spel eller direkt på deras hemsida. Målet när du spelar på Stryktipset är att korrekt gissa utkomsten i tretton stycken fotbollsmatcher.

Dessa matcher gäller ofta svenska och engelska matcher så det är vanligt att du får satsa på till exempel Allsvenskan och Premier League. Det är Svenska Spel själva som väljer vilka tretton matcher som gäller, du får alltså inte välja detta på egen hand. För att kunna ta del av vinstutdelningen behöver du ha minst 10 rätt.

Stryktipsets historia

Stryktipset har funnits tillgängligt sedan mitten på 30-talet vilket gör att det är en sann klassiker. Dess namn kommer från att du skulle stryka över det laget som du trodde skulle förlora på de allra första kupongerna. Trots att kupongerna har ändrats en hel del sedan dess så består dock namnet än idag.

En annan skillnad som är värd att nämna är att Stryktipset från början endast gällde 12 matcher. Den klassiska termen ’13 rätt’ var alltså inte användbar förrän 1969 då en trettonde match lades till på kupongerna.

Hur vinster delas ut

Stryktipset använder sig av en progressiv vinstpott, vilket betyder att vinstsumman kan variera en hel del. Du behöver ha minst 10 rätt för att kunna vinna någonting när du spelar Stryktipset, men det händer att Svenska Spel behåller vinsterna för 10 rätt och lägger till dem i den progressiva potten om de inte överstiger 10 kronor. Detta händer relativt ofta då 10 rätt inte är så svårt att få och desto fler som har många rätt desto mindre pengar delas ut.

Tretton rätt är därför det som betalar allra mest det är ganska svårt att få. Du kan vanligtvis räkna med att vinna en större summa pengar om du skulle få tretton rätt när du spelar på Stryktipset. Trots att Stryktipset är en väldigt populär spelform när det gäller spel på fotboll finns det många andra spelformer som har bättre odds.

Hur du spelar på Stryktipset

När du spelar på Stryktipset betalar du en krona per rad. De allra flesta ombud kräver att du spelar för minst två kronor, det vill säga att du spelar minst två stycken rader. Du spelar genom att helt enkelt fylla i om du tror att hemmalaget vinner (1) det blir oavgjort (X) eller om bortalaget vinner (2) svårare än så är det inte.